Yargıtay Başkanlığı yayımlamış olduğu İçtihat Birleştirme Kararı ile milyonlarca çalışanı ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Alınan karara göre sağlık nedeniyle uzun rapor kullanan işçi, artık savunma alınmadan sonlandırılabilinecek.
Yargıtay İçtihadı Birleştirme Hukuk Genel Kurulu yayımlamış olduğu İçtihadı Birleştirme Kararı ile işçilerin uzun süren sağlık sorunları nedeniyle işveren tarafından iş sözleşmesinin feshedilmesine yönelik olarak önemli bir karara imza attı. Resmi Gazete ’de yer alan İçtihadı Birleştirme Kararı neticesinde işçinin sağlık nedenleriyle bekleme süresini aşan işe devamsızlığının bildirim süresine eklenecek 6 haftayı aşması nedeniyle işveren, iş sözleşmesini haklı nedenle derhal feshedebilecek.
Aynı zamanda 4857 sayılı İş Kanunu’nun 252 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “İşçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve işyerinde çalışmasında sakınca bulunduğunun Sağlık Kurulunca saptanması durumunda” açıklamasına uyan sağlık raporları nedeniyle işveren tarafından yapılan derhal fesih nedeniyle işçiden savunma alınması da gerekmeyecek.
Yargıtay İçtihadı Birleştirme Hukuk Kurulu’ nun almış olduğu bu karar ile, Yargıtay daireleri arasındaki görüş ayrılığı giderilmiş oldu.
İş Kanunu’na Göre Bildirim Süreleri
İş Kanunu’na göre bildirim süreleri, iş sözleşmesi 6 aydan az süren işçi için 2 hafta; 6 aydan 1.5 yıla kadar süren işçi için 4 hafta; 1.5 yıldan üç yıla kadar süren işçi için de 6 hafta olarak uygulanıyor.
EKONOMİ HABERLERİ
23 Eylül 2023EKONOMİ HABERLERİ
23 Eylül 2023EKONOMİ HABERLERİ
23 Eylül 2023EKONOMİ HABERLERİ
23 Eylül 2023İŞ İLANLARI
23 Eylül 2023GÜNDEM
23 Eylül 2023GÜNDEM
23 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.