Kamu Çalışanlarının 2019 Yaz Kıyafet Uygulaması Ne Zaman Başlıyor

ABONE OL
5 Mayıs 2019 23:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet dairelerinde çalışan kamu personelleri havaların ısınmasıyla birlikte takım elbiselerinden yavaş yavaş  sıkılmaya başladılar. Ancak kamu çalışanları yaz kıyafet uygulanmasına geçmeleri durumunda takım elbiseleri yerine kanunda belirtilen özelliklere uygun daha rahat kıyafetler giyebilecekler. Bu sayede işyerinde işlerine iyi motive olup daha yüksek performansla çalışabileceklerdir.

Yaz Kıyafet Uygulaması Ne Zaman Başlıyor?

17 Eylül 2018 tarihinde başlayan kış kıyafet uygulaması yaz ayının gelmesiyle birlikte sona eriyor. 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü kamu personeli için resmen yaz kıyafet uygulanması başlamış olacak. 2019 yılı yaz kıyafet uygulanması 16 Eylül Pazartesi günü son bulacak. 

2007/14 Sayılı Genelge

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin kılık ve kıyafeti ile klimaların ayarlanmasına yönelik hususlar 2006/14 sayılı genelge ile belirlenmişti.

Hava sıcaklıkları ile ilgili tahminler dikkate alınarak; sıcaklıkların bunaltıcı düzeylere yükselmesi nedeniyle çalışma koşullarında oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi, hava şartlarından kaynaklanabilecek verimlilik azalışının önlenmesi ve küresel ısınma etkilerinin azaltılması amacıyla Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte belirtilen hususlar da dikkate alınarak bakanlıklar ve valiliklerce;

1. Bölgelerin iklimi ve çalışma ortamları dikkate alınarak, 15 Mayıs – 15 Eylül tarihleri arasında makam odalarına giriş ve çıkışlar dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunun kaldırılması,

2. Önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimaların 22-24 dereceye ayarlanması, hususlarında gereken tedbirler alınacaktır.

24 Haziran 2006 tarihli ve 26208 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmış bulunan 2006/14 sayılı genelge yürürlükten kaldırılmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve  üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.