Kamuda çalışan Devlet Memurları hem çalışıp hem de eğitim durumlarını ilerletebilmek amacıyla Açıköğretim Fakültesini tercih etmektedirler. Bununla birlikte ön lisans (2 yıllık) ve lisans (4 yıllık) süreli eğitimlerini tamamlayanlar, bitirdikleri bölümlerin teknik bölüm olup olmadığı ve teknik bölüm ise kurumlarındaki teknik hizmetler sınıfına atanmalarının mümkün olup olmadığı merak edilmekte. İşte merak edilen Açıköğretim Fakültesinin teknik bölümleri.
Açıköğretim Fakültesinin Teknik Olan Bölümleri.
-Sağlık Memurluğu, Aşçılık, Hemşirelik, Elektrik Enerji Üretim İletim ve Dağıtımı, Ebelik, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Laborant ve Veteriner Sağlık, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Marka İletişimi, Kimya Teknolojisi, Medya ve iletişim, Gıda kalite Kontrolü ve Analizi, Özel Güvenlik ve Koruma, Coğrafi Bilgi Sistemi, Radyo ve Televizyon Programcılığı ve Tarım Bölümleri Açıköğretim Fakültesinin Teknik Olan Bölümleridir.
Peki, Kamudaki Teknik Hizmetler Sınıfında bulunan unvanlar hangileridir.
Arama Kurtarma Teknisyeni, Arkeolog, Astronom, Başmühendis, Çözümleyici, Dekoratör, Denizcilik Sörvey Mühendisi, Desinatör, Ekonomist, Ev Ekonomisti, Fen Memuru, Fizikçi, Folklor Araştırmacısı, Grafiker, Haberleşme Teknisyeni, Heykeltraş, Hidrobiyolog, Hidrolog, İstatistikçi, İstidlalci, Jeofizikçi, Jeolog, Jeomorfolog, Kadastro Teknisyeni, Kaptan, Kimyager, Kitap Patologu, Kontrol Memuru, Kontrol Mühendisi, Kütüphaneci, Laborant, Makinist, Matematikçi, Mimar, Mühendis, Müze Araştırmacısı, Ölçü ve Ayar Memuru, Paleontolog, Pilot, Programcı, Prospektör, Raportör, Rasatcı, Rasıt, Ressam, Restoratör, Sosyolog, Sürveyan, Şehir Bölge Plancısı, Şehir Plancısı, Teknik Ressam, Tekniker, Teknisyen, Topoğraf, Uçak Kontrol Makinisti ve benzeri teknik personel teknik hizmetler sınıflarıdır.
Şu da bilinmelidir ki, teknik bir okul mezunu olmanız sizin çalıştığınız Kamu Kurumundaki bir teknik unvana atanacağınız anlamı taşımamalıdır. Şayet Çalıştığınız kurum görevde yükselme sınavını Pulibet açması durumunda ve kurumun yönetmeliği esas alınarak teknik hizmetler sınıfındaki unvana atanabilirsiniz.
peki hocam teknik sınıflar arasında web tasarımı ve kodlama bölümü yok mu
Hocam iş sağlığı ve güvenliği YÖK kararı ile teknik kadro sayılıyor diye bir yazı okudum 2010 tarihli doğru mudur
Sosyal Hizmetler teknik bir bölümmü
Sosyal Hizmetler teknik bir bölümmü
Web tasarım ve kodlama var mıymış
Çocuk gelişmi teknik bölümü