DOLAR 32,5907 0.33%
EURO 34,8148 0.16%
ALTIN 2.507,390,94
BITCOIN %
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakandan Matematik Açıklaması

ABONE OL
20 Mayıs 2019 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk listelerdeki ders sayısının düşürüleceğini ortaöğretim kurumlarında ders çeşitliliği ve haftalık zorunlu ders saatleri azaltılıp, esnek modüler, program ve ders çizelgesi yapısı oluşturulacak. 9. sınıfta ders sayısı sekize, 10. ve 11. sınıfta dokuza, 12. sınıfta ise yediye düşecek. Ders sayılarını niye azaltıyoruz? Bir çocuğun 15-16 dersi anlaması ve bunu içselleştirmesi mümkün olmuyor. Ayrıca,  ortaokulda netleştirilen yönelim ve tercihlerine göre öğrencilere alanlar arası yatay geçiş imkanı da sağlanmış olacağını açıklamıştı. Ancak, bazı kesimlerce matematik dersinin seçmeli olacağıyla ilgili çıkan bazı asılsız iddialardan dolayı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir açıklama yapma gereği duydu.

Bakan Selçuk’un Twitter Üzerinden Yapmış Olduğu Açıklama

Bakan Selçuk “ortaöğretimde matematiğin seçmeli olduğu konusunda doğru olmayan içerikler dolaşıyor. Hiçbir öğrencinin matematik dersi almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değildir. Bu kadar net. Buna rağmen aksini iddia varsa, nedenlerini konuşmaya gerek yok” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve  üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.