DOLAR 28,8737 -0.01%
EURO 31,5223 0.02%
ALTIN 1.889,270,00
BITCOIN 1089272-0,24%
İstanbul
16°

KAPALI

06:30

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınav Başvuruları Başladı

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınav Başvuruları Başladı

ABONE OL
2 Ocak 2020 16:33
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınav Başvuruları Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖSYM, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına başvurularının 02-16 Ocak 2020 tarihleri arasında olup adaylar, başvurularını 02 Ocak 2020 tarihinde ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr adresinden saat 14.00’ten itibaren yapabileceklerini açıkladı.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına Ait Bilgiler;

e-YDS 2020/1 İngilizce alanında, 25 Ocak 2020 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak olup sınav cevaplama süresi 180 dakikadır.

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 3050, İstanbul’da 432, İzmir’de 112 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır.

Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile deneme e-sınavı hazırlanmıştır.

Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.

SINAV ÜCRETİNİN ÖDENMESİ

Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS), Ankara, İstanbul ve İzmir’de ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Merkezi) yapılmaktadır. Sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS’nin başvuru tarihlerinin ilk günü saat 14.00’te başlar (Gerekli hallerde başvuru işleminin başlama saati, Başkanlıkça yeniden belirlenebilir).

 Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin aday kapasitesi kadar adayın sınav ücreti alınır.

Kapasite dolduğunda başvuru süresi tamamlanmamış olsa bile sınav ücreti ödeme işlemi sonlandırılır. Kapasite dolmadığı takdirde, ilgili eYDS’nin başvuru tarihlerinin son günü saat 23.59’da sınav ücreti ödeme işlemi sona erer.

Adaylar, sınav ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemini kullanarak, T.C. Kimlik Numarasını belirterek kredi kartı/banka kartı ile yatırırlar. Bankadan sınav ücreti ödemesi kabul edilmez. Sadece kredi kartı/banka kartı ile sınav ücreti ödeyen adayların e-YDS için başvuruları kabul edilir.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve  üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.