DOLAR 28,9208 0.08%
EURO 31,4850 -0.1%
ALTIN 1.924,021,84
BITCOIN 11420640,67%
İstanbul
10°

HAFİF YAĞMUR

06:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bakanlığı Çalışanlarına Unvan Değişikliği Sınavı Yapacak

Sağlık Bakanlığı Çalışanlarına Unvan Değişikliği Sınavı Yapacak

ABONE OL
1 Şubat 2020 01:17
Sağlık Bakanlığı Çalışanlarına Unvan Değişikliği Sınavı Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı  merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında görev yapmakta olan personel için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Unvan Değişikliği Sınavı yapılacağını açıkladı.
Sağlık çalışanlarının merakla bejklediği Unvan Değişikliği sınavı nihayet yapılacağı bakalıktarafından duyuruldu.

Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilece olan sınava ilişkin karolar ve kadro sayıları Sağlık Bkanlığı tarafından yayınlandı.

BAŞVURU ŞEKLİ VE BAŞVURU TARİHİ

Başvuracak adayların, Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinde yer alan başvuru ekranından 03-14 Şubat 2020 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmek zorundalar.

SINAVA KİMLER GİREBİLECEK?

Sağlık Bakanlığında görevli kamu personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavına taşra ve döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine tabi devlet memuru olarak görev yapan ve öğrenim durumu itibariyle atanacağı kadro unvanını ihraz etmiş personelin tümü başvurabilecektir.

Sınava katılacaklarda Bakanlıkta, bağlı kuruluşlarda veya öğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan görevlerde belirli bir süre hizmet yapmış olma şartı aranmayacaktır.

UNVAN DEĞİŞİKLİĞ SINAVINA BAŞVURULACAK KADRO VE SAYILARI

KİMYA UNVANI için; Kimya Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği veya Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya lisans programlarının birinden mezun olmak.

JEOLOJİ UNVANI için; Jeoloji Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği ya da Petrol ve Doğalgaz Jeolojisi lisans programlarının birinden mezun olmak.

İNŞAATUNVANI için; İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

ENDÜSTRİ UNVANI için; Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği veya Endüstri Sistemleri Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

ELEKTRİK UNVANI için; Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

BİLGİSAYAR UNVANI için; Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Donanımı Ve Teknolojisi lisans programlarının birinden mezun olmak.

ELEKTRİKELEKTRONİK UNVANI için; Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği veya Haberleşme Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

MAKİNE UNVANI için; Makine Mühendisliği/Makina Mühendisliği veya Makine ve İmalat Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

ÇEVRE UNVANI için; Çevre Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

BİYOMEDİKAL UNVANI için; Biyomedikal Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

MİMAR UNVANI için; Mimarlık lisans programından mezun olmak (İç Mimar ve Peyzaj Mimarlığı hariç)

İSTATİSTİKÇİ UNVANI için; Matematik ve İstatistik, İstatistik veya İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri lisans programlarının birinden mezun olmak.

KİMYAGER UNVANI için; Kimya veya Biyokimya lisans programlarının birinden mezun olmak.

BİYOLOG UNVANI için; Tıbbi Biyolojik Bilimler, Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji lisans programlarının birinden mezun olmak.

PSİKOLOG UNVANI için; Psikoloji lisans programından mezun olmak.

SOSYOLOG UNVANI için; Sosyoloji lisans programından mezun olmak.

SOSYAL ÇALIŞMACI UNVANI için; Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler veya Sosyal Çalışmalar lisans programlarının birinden mezun olmak.

DİYETİSYEN UNVANI için; Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olmak.

FİZYOTERAPİST UNVANI için; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programlarının birinden mezun olmak.

ÇOCUK GELİŞİMCİSİ UNVANI için; Çocuk Gelişimi, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

SAĞLIK FİZİKÇİSİ UNVANI için; 1219 sayılı Kanun gereğince; fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans yapmış olmak.

ODYOLOG UNVANI için; 1219 sayılı Kanun gereğince; odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak veya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji alanında yüksek lisans yapmış olmak.

PERFÜZYONİST UNVANI için; 1219 sayılı Kanun gereğince; perfüzyon alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak veya diğer lisans eğitimleri üzerine perfüzyon alanında yüksek lisans yapmış olmak.

İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSTİ UNVANI için; Ergoterapi (İş ve Uğraşı Terapisi) lisans programından mezun olmak.

DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİ UNVANI için; 1219 sayılı Kanun gereğince; dil ve konuşma terapisi alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak veya diğer lisans eğitimleri üzerine dil ve konuşma terapisi alanında yüksek lisans yapmış olmak.

HEMŞİRE UNVANI için; (Lisans) Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri veya Sağlık Memurluğu lisans programlarının birinden mezun olmak.

EBE UNVANI için; Ebelik lisans programından mezun olmak.

PROGRAMCI UNVANI için; En az iki yıllık yüksekokulların bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olmak veya dört yıl süreli yükseköğretim mezunu olup, ilgili mevzuatına uygun olarak alınmış onaylı bilgisayar programcılığı sertifikasına sahip olmak ve en az bir programlama dilini bildiğini belgelemek,

MAKİNE UNVANI için; Makine-Resim Konstrüksiyon, Makine, Resim ve Konstrüksiyon, Bilgisayar Destekli Makine-Resim-Konstrüksiyon, Bilgisayar Destekli Tasarım, Bilgisayar Destekli Teknik Çizim, Makine, İş Makineleri, Makine Yağları ve Yağlama Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Makine, Termik Santral Makineleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

İNŞAAT UNVANI için; İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

ELEKTRİK UNVANI için; Elektrik Teknolojisi, Elektrik önlisans programlarının birinden mezun olmak.

SIHHİ TESİSAT UNVANI için; Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz, Doğalgaz ve Isıtma, Doğal Gaz ve Isıtma, Doğalgaz ve Boru Hatları Teknolojisi, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi, Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi, Yapı Donatım Teknolojisi, Sıhhi Tesisat, Tesisat Teknolojisi, Yapı Tesisat Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

BİLGİSAYAR UNVANI için; Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilgi İşlem, Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği, Bilgi Yönetimi, Bilgi Yönetimi (İnternet), Bilişim-Yönetim, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi veya Bilgisayar önlisans programlarının birinden mezun olmak.

BİYOMEDİKAL UNVANI için; Biyomedikal Cihaz Teknolojisi önlisans programından mezun olmak.

AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI UNVANI için; Ağız Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Hekimliği-Hijyen, Diş Teknik Sekreterliği önlisans programlarının birinden mezun olmak

AMELİYAT UNVANI için; Ameliyathane Teknikerliği, Cerrahi Teknikerliği, Ameliyathane Hizmetleri, Cerrahi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

ANESTEZİ UNVANI için; Anestezi, Anestezi Teknikerliği önlisans programlarının birinden mezun olmak.

ÇEVRE SAĞLIĞI UNVANI için; Çevre, Çevre Sağlığı, Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü, Çevre Koruma, Çevre Koruma ve Kontrol önlisans programlarının birinden mezun olmak.

DİŞ PROTEZ UNVANI için; Diş Protez, Diş Protez Teknikerliği veya Diş Protez Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

DİYALİZ UNVANI için; Diyaliz önlisans programından mezun olmak.

ECZANE UNVANI için; Eczane Teknikerliği, Eczane Hizmetleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ UNVANI için; Elektronörofizyoloji önlisans programından mezun olmak.

FİZİK TEDAVİ UNVANI için; Fizik Tedavi, Fizyoterapi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hidroterapi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

İLK VE ACİL YARDIM UNVANI için; Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, Acil Yardım, Ambulans ve Acil Bakım, İlk ve Acil Yardım önlisans programlarının birinden mezun olmak.

İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ UNVANI için; İş ve Uğraşı Terapisi önlisans programından mezun olmak.

LABORATUVAR UNVANI için; Sağlık Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

ODYOMETRİ UNVANI için; Odyometri veya Odiometri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

ORTOPEDİ UNVANI için; Protez ve Ortez, Ortopedik Protez ve Ortez önlisans programlarının birinden mezun olmak.

PATOLOJİK ANATOMİ UNVANI için; Patoloji Laboratuvar, Patoloji Laboratuvar Teknikleri önlisans programından mezun olmak.

RADYOTERAPİ UNVANI için; Radyoterapi önlisans programından mezun olmak.

RÖNTGEN UNVANI için;  Radyoloji, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

TIBBİ SEKRETER UNVANI için; Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak

SINAV TARİHİ

Sağlık Bakanlığı, merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında görevli personeli için Görevde Yükselme Sınavını 19 Nisan 2020 tarihinde 81 il merkezinde Saat: 15.00’da gerçekleştirecek.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve  üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.