DOLAR 28,9208 0.08%
EURO 31,4850 -0.1%
ALTIN 1.924,021,84
BITCOIN 11456900,73%
İstanbul
10°

HAFİF YAĞMUR

06:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Memurların Servis Kullanımına Yönelik Yeni Açıklama

Memurların Servis Kullanımına Yönelik Yeni Açıklama

ABONE OL
29 Şubat 2020 09:18
Memurların Servis Kullanımına Yönelik Yeni Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayınlanan bu yazı memurlar üzerinde adeta bir şok etkisi yaratmış, memurlar konunun doğru olup olmadığını araştırmaya başlamıştı. Ancak; Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yapılan yeni açıklama memurların yüreğine su serpti.

Başkanlık tarafından yapılan son açıklamada kamuda personel servislerinin kaldırılmasının söz konusu olmadığı belirtilerek mevcut uygulamanın devam edeceği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Tarafından Yapılan Açıklama

27 Şubat 2020 tarih ve 801 sayılı genel yazımızın içeriğine ilişkin açıklamalara aşağıda yer verilmiştir:

Kamu idarelerindeki personel servisi uygulamasının kaldırılması söz konusu değildir.

Halihazırda bazı kamu idareleri sahip oldukları taşıtlar yoluyla, bazı kamu idareleri taşıt kiralama yoluyla, bazı kurumlar ise toplu taşıma kartı verilmesi yöntemi ile personeline taşıma hizmeti sunmaktadır ve bundan sonra da bu yöntemler kullanılmaya devam edilecektir.

Genel yazımız ile yapılan açıklama çerçevesinde, kamu idareleri farklı personel taşıma hizmetleri arasından, hizmetin gerekleri ile ekonomik olan yöntemleri birlikte dikkate alarak kendilerine uygun olan yöntemi seçeceklerdir.

Ayrıca, mevcut personel servis kiralama sözleşmeleri devam edecektir. Kamu idareleri tarafından uygun görülmesi halinde, ilgili sözleşmeler yenilenerek, servis hizmeti alınmaya da devam edilebilecektir.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve  üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.