Hakim ve Savcılara Yurtdışı Tecrübesi

ABONE OL
13 Mayıs 2019 11:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Temmuz sürecinden sonra kapatılan ve 2 Mayıs 2019 tarihinde çalışmalarına yeniden başlayan akademi hakim ve savcı adaylarının eğitimlerine yönelik değişiklikler ile çalışmalarına başlaadı. Akademiden yapılan açıklamada yeni dönemde özellikle hakim ve savcıların dünyayı tanımaları ve dünyada hukuk işleyişi hakkında fikir sahibi olmaları açısından  yurt dışında eğitim görme veya staj yapma şeklinde imkanlar yaratmaya çalıştıkları belirtildi.

Türkiye Adalet Akademisi yapmayı planladığı çalışma ile hakim ve savcıların ufuklarının gelişmesini amaçladıklarını ve hakimler ve savcıların Erasmus programına benzer şekilde çalışmalara başlatacaklarını ve bu programda başarılı olan hakim ve savcıların Erasmus Plus programının akademisyenler için olan programına katılmalarının sağlanmasının planlandığı böylelikle yeni hakim ve savcıların yurtdışı tecrübelerinin olabildiğince artırılmaya çalışılacağı belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve  üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.