Polis Adaylarına Müjde

ABONE OL
24 Temmuz 2019 22:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katılmış olduğu programda polis alımlarıyla ilgili olarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Bakan Soylu önlisans mezunları arasından yapılan polis alımlarında uygulanan KPSS puan barajının 70’te tutulduğunu ancak, bu puan barajını 65’e indirmeyi düşündüklerini belirtti.

Polis ve bekçi alımları gibi güvenlik birimlerine alınan personellerin detaylı elemelerden geçirildiğini ifade eden Bakan Soylu, verilen polis eğitimlerinin de 4 aydan 6 aya, daha sonra da 8 aya çıkarılacağını sözlerine ekledi.
 

BOY ŞARTI KONUSU;

Polis adayları tarafından son zamanlarda sıkça dile getirilen boy şartının esnetilmesi konusunda da değinen Bakan Soylu, bu konuda herhangi bir esneklik yapılmayacağının altını çizerek uluslararası standartların olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasında kısmi renk körlüğü hususuna da değinen Bakan Soylu, “Kısmi renk körlüğünde bana da çok talep geldi. Seçimler sırasında sahada olduğumuz için bu talepleri değerlendirdik. Arkadaşlar açılıyor, dünyada durum nasıl, Avrupa’da durum nasıl diye. Bir değerlendirme yapacağız. Yeni alımları yetişir mi, bilemiyorum, çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve  üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.