Kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatlarında sözleşmeli olarak çalıştırılan yabancı uyruklu personel ile haftalık çalışma saati süresi 40 (kırk) saatin altında bulunan personel Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde sözleşme ile çalıştırılacak 3 öğretmenlerde 40 saat şartı aranmaz.
Yurt Dışı Teşkilatlarında Sözleşmeli Öğretmen Olarak Çalıştırılanların Yaz Tatili Durumu
Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) norm kadro sonucu ortaya çıkan sözleşmeli öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde sözleşme ile çalıştırılacak öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.
Sözleşmeli Personelin İkinci Bir İş Yapma Durumu
Kamuda sözleşme ile çalıştırılan personel dışarıda kazanç getirici başka bir iş yapamaz. Ancak, Avukat, dava vekili, günün veya haftanın belirli saatlerinde çalıştırılacak hekim ve uzman hekim, ilçe ve bucak belediyelerinde çalıştırılacak teknik personel ve 657 sayılı Kanunun Ek geçici 12 ve 13 Betmatik üncü maddelerinde sayılan personel ile yurtdışındaki Enformasyon Merkezlerinde görevlendirilecek editörler ikinci bir iş yapa bilmektedirler.