Bakan Selçuk okulların tatil programlarında yapılması planlanan değişikliklere ilişkin olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Konuya açıklık getiren Bakan Selçuk bölgelere göre tatilin söz konusu olabileceğini belirtti. Konu hakkında kısa zamanda bir açıklamanın yapılacağını belirten Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere diğer çeşitli kurumlarla bu konunun görüşüldüğünü, tatillerin düzenlenmesiyle birlikte araya küçük tatillerin konulması hakkında açıklamalarda bulunulacağının altını çizdi.
Zorunlu yabancı dil eğitiminin kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusuna farklı yaklaşımlarının olduğunu dile getiren Selçuk, hazırlık sınıfı olan bir okul ile meslek Jojobet liselerindeki okullara farklı yaklaşımlarının olacağının altını çizdi.
Çalışmalar Sürüyor
Okulların yabancı dil konusunda önceliklerinin belirlenerek ihtiyaçların buna göre saptanacağını işaret eden Bakan Selçuk, bunun saptanmasına ilişkin model çalışmalarının bulunduğunu belirtirken bu konunun aceleye getirilip sadece müfredatı değiştirerek İngilizce öğretilemeyeceğinin farkında olduklarını ifade etti. Bu konuda öğretmenlerin ve gerekli unsurların önemine değinen Selçuk, öğretmen eğitiminin ve araç gereç yönetiminin bu noktada çok önemli vurgulayarak sözlerini noktaladı.