Millî Eğitim Bakanlığı (MEB)Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Türkiye Dağcılık Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında iki yıl içerisinde toplam 400 bin öğretmene “oryantiring” ve “doğa yürüyüşü” eğitici eğitimleri verilecek.
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı’nın Konuşması;
Eğitimi öğretimin sınırlarının dışında, yaşamın içerisinde yeniden tarifleme konusunda gayret göstermeye çalıştık. Temel amacımız aslında okullarımızı bir yaşam alanı olarak yeniden inşa etmek, yapılandırmak.” dedi. Bu doğrultuda ilk adımı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile atarak, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Türkiye Oryantiring Federasyonu ile bir yola çıktıklarını belirten Boyacı,”Oryantiring aslında başlı başına çocuklarda soyut düşünme, yön bulma, analitik düşünme, problem çözme becerileri gibi temel becerileri geliştirme açısından etkili bir spor alanı olduğunu açıkladı.
Haziran Ayında 20 bin öğretmen için eğitimler başlıyor
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, bu çerçevede içerik ve etkinlik kitaplarının hazırlandığını, aynı zamanda online olarak da tüm öğretmenlerin hizmetine açılacağını, İOS ve Android işletim sistemine sahip cep telefonlarından erişebilir olacağını söyleyerek, şöyle devam etti: “Öğretmenlerimize ilişkin mesleki gelişim programlarımıza bu protokolle beraber yeni iki tane etkinliğimizi katıyoruz. Bu çerçevede eğitici eğitimleri düzenleyeceğiz. Eğitimlerin tamamı uygulamalı, etkinlik temelli olacak. Pilot uygulama olarak başladığımız bu süreç içerisinde haziran döneminden itibaren yaklaşık 10 bin öğretmenimizi oryantiring, 10 bin öğretmenimizi de doğa yürüyüşü için yetiştireceğiz. Kısa videoların çekildiğini de dile getiren Boyacı, “Haziran döneminde başlayıp eylül dönemine kadar devam edecek bu eğitim etkinlikleri içerisinde izleme-değerlendirme modülleri oluşturduk. Bu modüllerle dört farklı süreci izleyip değerlendireceğiz. Eylül ayından itibaren de bu etkinliklerin tamamının iyileştirilmesine ilişkin bir çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.
EKONOMİ HABERLERİ
03 Ekim 2023EKONOMİ HABERLERİ
03 Ekim 2023EKONOMİ HABERLERİ
03 Ekim 2023EKONOMİ HABERLERİ
03 Ekim 2023İŞ İLANLARI
03 Ekim 2023GÜNDEM
03 Ekim 2023GÜNDEM
03 Ekim 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.