Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, rehberlik çalışmalarında Türkiye’de her kesimin büyük beklentiler içinde olduğunu, bide bu bilinçle yola çıkarak önceliğimizi rehberlik ve araştırma merkezlerimizdeki rehber öğretmenlerimizin donanım olarak, eğitsel olarak her türlü ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu açıkladı.
E-rehberlik sisteminin kurulmasının veriye dayalı yönetim açısından önemine vurgu yapan Selçuk, şu bilgileri verdi; Hangi öğrencinin hangi yeteneği, hangi projesi, ne şekilde, ne zaman yapıldı? Yıllar itibarıyla her bir öğrencinin izlenebilmesi için bütün bu çalışmaların ne şekilde ortaya konulacağının kayıt altına alınması gerekir.
Bu dijital alt yapı sayesinde çocukların yıllar itibarıyla bütün öğrenim hayatı boyunca izlenmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için bir yol haritası koyabilme imkanının ortaya konulması gerektiğini vurguladı.
E-REHBERLİK HİZMETİ BAŞLIYOR
Toplantıya katılan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili ise önemli bir konuya değinerek, RAMKEG Projesi ile kapasitenin artırıldığını ve E-rehberlik sisteminin bu ayın başından itibaren resmi olarak başlatıldığını açıkladı.
Ayrıca, MEB ve UNICEF iş birliğinde yürütülen RAMKEG Projesi kapsamında, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri’nde (RAM) görev yapan 720 rehberlik öğretmenine kapsamlı gelişimsel rehberlik programı yönetimi ile acil durumlarda müdahale verilecek eğitimlerinde verildiği belirtildi.
EKONOMİ HABERLERİ
23 Eylül 2023EKONOMİ HABERLERİ
23 Eylül 2023EKONOMİ HABERLERİ
23 Eylül 2023EKONOMİ HABERLERİ
23 Eylül 2023İŞ İLANLARI
23 Eylül 2023GÜNDEM
23 Eylül 2023GÜNDEM
23 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.