Eski Devlet Bakanı Hayatını Kaybetti

ABONE OL
21 Temmuz 2019 17:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Selamet Partisinin kurucu üyeleri arasında yer alan, Devlet Bakanlığı, Adıyaman ve İstanbul Milletvekilliği görevlerindebulunan Süleyman Arif Emre kalp yetmezliği sebebiyle yaşamını yitirdi. Süleyman Arif Emre’nin cenazesi yarın ikindi vakti Ataşehir Mimar Sinan Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Süleyman Arif Emre Kimdir

Milli Görüş geleneğinin önemli isimlerinden biri olan Süleyman Arif Emre 1923 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde dünyaya geldi. Milli Nizam Partisi’nin kurucu genel başkanlığı, Milli Selamet Partisinin kurucu üyelerinden biri olan Emre Hürriyet Partisi ile siyaset hayatına başladı. Bir dönem serbest avukatlık da yapan Emre, 1965 yılında milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. Emre, 1974 ve 1977 yıllarında kurulan koalisyon hükümetlerinde devlet bakanlığı görevini yürüttü. 1995 yılında Refah Partisi’nden İstanbul milletvekili seçilen Emre, en yaşlı üyesi olduğu için TBMM’nin açılışını gerçekleştirerek, bir süre Meclis Başkanlığı yaptı. Emre, son olarak Saadet Partisi’nden milletvekili seçilmişti.

Siyasetçi kişiliğinin yanı sıra şair kimliğiyle de bilinen Süleyman Arif Emre’nin; Namazın Hayati Özellikleri isimli bir de kitabı bulunmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve  üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.