MEB Yer Değiştirme Taban Puanlarını Açıklığa Kavuşturacak Mı

ABONE OL
9 Temmuz 2019 12:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEB’in il dışı taban puanlarını açıklamaması akıllarda soru işareti bırakıyor. Bilindiği üzere öğretmenlerin iller arası yer değiştirmeleri ilgi a) yönetmeliği çerçevesinde yapılmaktadır. Ancak öğretmenlerimiz her atama döneminde bir umut diyerek bir önceki yıla ait atamalarla oluşan taban hizmet puanlarını bilmeden başvurularını yapmaktadırlar. Belirtmek gerekir ki; yaklaşık son 5 yıldır iller arası atamalarda oluşan taban puanlar bakanlığınız tarafından yayınlanmamaktadır.  Öncelikle 2018 yılında atamalarla oluşan taban hizmet puanların 2019 iller arası öğretmen atama başvurularından önce, ardından 2019 yılı iller arası atamalarda oluşan taban hizmet puanların atamalardan sonra yayınlanmasını ilgi b) kanunu çerçevesinde talep etmekteyiz. Gerekli çalışmaların bakanlığımızca yapılması ve tarafımıza bilgi verilmesi hususunda;   Gereğini arz ederiz. Yazısını açıklığa kavuşturdu.

BAKANLIĞIN ÖNCEKİ YILLARDA YAPTIĞI AÇIKLAMA;

Milli Eğitim Bakanlığı daha önceki senelerde yapmış olduğu açıklamada, pekçok spekülasyon yapıldığı, “daha yüksek puana sahip olduğum halde ben atanmadım” şeklinde haberler türeyerek bu uygulamaya gerekçe göstermişti.
Fakat, yer değiştirme işlemlerinde torpil yapılmadığının tek göstergesi, gözlemlenen taban puanlarıdır.
 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve  üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.