Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) 30 Uzman Yardımcısı alacak. Yapılacak sınav şekli hem yazılı hemde sözlü olacak. Eleme sınavı ve yazılı sınav, 28 Eylül 2019 tarihinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sıhhıye/Çankaya/Ankara adresinde, sırasıyla sabah saat 10.00-12.00 arası ve öğleden sonra saat 14.30-16.30 arası olmak üzere iki oturumda yapılacaktır.
BAŞVURU ŞEKLİ VE BAŞVURU TARİHİ
Adaylar başvurularını basvuru.ytb.gov.tr adresi üzerinden 02 Eylül 2019 saat 09.00 ve 16 Eylül 2019 saat 18.00 arasında çevrimiçi olarak yapabilecekler.
SINAVA KATILIM ŞARTLARI
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
b) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin Tablo-1’de belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
ELEME SINAV KONULARI
Eleme sınavında adaylara aşağıdaki alanlarda, her soru 1,25 puan üzerinden değerlendirilmek üzere toplam 80 çoktan seçmeli soru sorulacaktır.
– Genel Kültür (Tarih, coğrafya, vatandaşlık, güncel konular)
– Genel Yetenek (Sözel ve sayısal mantık, Türkçe anlam ve yazım bilgisi)
– Başkanlık görev alanı
– Uluslararası İlişkiler (Türk dış politikası, uluslararası ilişkiler, uluslararası kuruluşlar, yönetim bilimi, siyaset bilimi ve siyasi tarih, Türkiye ekonomisi, uluslararası ekonomik ilişkiler ve kuruluşlar)
– Hukuk (Anayasa hukuku, idare hukukunun genel esasları ve idari yargı, uluslararası hukuk ve insan hakları)
– Sosyoloji (Genel sosyoloji ve metodolojisi, toplumsal yapı ve değişim, kurumlar sosyolojisi, uygulamalı sosyoloji, Türkiye’nin sosyolojik yapısı)
YAZILI SINAV ŞEKLİ
a) Yazılı sınav ilanın “Sınavın Aşamaları ve Uygulanması” başlıklı bölümünde belirtilen konular çerçevesinde adayların analiz, tartışma, değerlendirme, çözüm üretebilme, fikir geliştirebilme yeteneğini ölçecek kompozisyon ve yabancı dil yeterliliklerini ölçmeye yönelik çeviri ve/veya kompozisyon sorularından oluşacaktır.
b) Yazılı sınav sonucunda 100 tam puan üzerinden 70 puandan az olmamak üzere, en yüksek puandan başlanarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen atama yapılacak kadro sayısının dört katı olan toplam 120 aday (son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dâhil) sözlü sınava çağrılır.
SÖZLÜ SINAV ŞEKLİ
Yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasını müteakip adaylara duyurulacak tarih ve yerde gerçekleştirilecek olan sözlü sınav, adayların,
a) Bu ilanın “Sınavın Aşamaları ve Uygulanması” başlıklı bölümünde belirtilen konulara ilişkin bilgi düzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel yetenek ve genel kültürü,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilerek, puan verilmesi suretiyle gerçekleştirilir. Sözlü sınavda geçer not, 100 puan üzerinden 70’tir
EKONOMİ HABERLERİ
25 Eylül 2023EKONOMİ HABERLERİ
25 Eylül 2023EKONOMİ HABERLERİ
25 Eylül 2023EKONOMİ HABERLERİ
25 Eylül 2023İŞ İLANLARI
25 Eylül 2023GÜNDEM
25 Eylül 2023GÜNDEM
25 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.