DOLAR 28,8655 -0.04%
EURO 31,5141 -0.01%
ALTIN 1.889,10-0,63
BITCOIN 10892570,05%
İstanbul
16°

KAPALI

06:30

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA 9 Uzman Yardımcısı Alımı

TİKA 9 Uzman Yardımcısı Alımı

ABONE OL
26 Aralık 2019 21:25
TİKA 9 Uzman Yardımcısı Alımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Genel İdare Hizmetleri Sınıfında istihdam edilmek üzere sözlü sınav yoluyla altı farklı bölümden  9 TİKA Uzman Yardımcısı alımı gerçeleştirecek.

Başvuru Tarihleri ve Alım Yapılacak Bölümler

Uluslararası İlişkiler bölümünden 2, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2, Uluslararası Ticaret bölümünden 2, Sosyoloji bölümünden 1, İktisat ve İşletme bölümünden 1 ve Tarih bölümünden 1 olmak üzere toplamda  9 Uzman Yardımcısı kapsamında yapılacak olan alım doğrultusunda başvurular 20 Ocak 2019 günü başlayacak olup, 31 Ocak 2019 mesai saati bitiminde (18.00) sona erecek. 

Adaylarda Aranan Şartlar

1)14.07.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

2) En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin yukarıda belirtilen öğrenim dallarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçinde ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

3) 01/01/2020 tarihi itibari ile 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

4) Son başvuru tarihi itibari ile ÖSYM tarafından 2018 ve 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından(KPSS):

a) Birinci grupta yer alanlar için KPSS P34 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

b) İkinci grupta yer alanlar için KPSS P29 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

c) Üçüncü grupta yer alanlar için KPSS P18 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

ç) Dördüncü grupta yer alanlar için KPSS P1, P2, P3 ve P28 puan türlerinden birinden en az 75 puan almış olmak,

ç) Beşinci ve Altıncı grupta yer alanlar için KPSS P3 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

5) 2018-2019 yılına ait Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarından(YDS) ve giriş sınavının son başvuru tarihi itibari ile sonucu açıklanmış 2020 yılı Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça dillerinden birinden en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya Yükseköğretim Kurulunca buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak. Bu şartları taşımayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Başvurular, elektronik ortamda doğrudan https://sinav.tika.gov.tr web adresinden istenen belgelerin eksiksiz olarak doldurulması ve istenen belgelerin başvuru tarihi bitimine kadar TİKA Başkanlığı (Personel ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:140 Çankaya/ANKARA adresine şahsen, elden veya posta yolu ile yapılacaktır. Postadaki gecikmeler ve ilânda belirtilen son başvuru tarihi mesai bitimine kadar yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.

1) Açık ve eksiksiz doldurulmuş Başvuru Formu

2) Yükseköğrenim diploması ya da geçici mezuniyet belgesinin aslı, noter onaylı sureti veya Başkanlık tarafından onaylı örneği (yabancı üniversite mezunları için ayrıca denklik belgesi),

3) KPSS sonuç belgesi aslı veya bilgisayar çıktısı,

4) YDS sonuç belgesi veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan yabancı dil sınav sonuç belgesinin aslı veya Başkanlıkça onaylı örneği

5) El yazısıyla doldurulacak özgeçmiş,

6) İki adet vesikalık fotoğraf,

7) Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanı,

8) Adli sicil kaydı yazılı beyanı,

9) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair adayın yazılı beyanı,

10) Eksik belge ve/veya bilgi bulunan başvurular ile şartlara uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sınav Konuları

Adaylar;

a. Mezun oldukları bölüm ile ilgili alan bilgisi ve Başkanlığın faaliyet alanı ile ilgili konulardaki bilgi düzeyi,

b. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç. Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d. Genel yetenek ve genel kültürü,

e. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirilerek ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir. Adaylar, Sınav Komisyonu tarafından (a) bendi için 50 (elli) puan, (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için 10 (on) puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Sözlü sınav ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon Başkanı ve üyelerinin 100 (yüz) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve  üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.