İçişleri Bakanlığı 2023 yılı merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek suretiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin B fıkrasına gore aşağıdaki tablolarda adedi ve pozisyon unvanı belirtilen toplam 335 tane sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.
İLAN BİLGİLERİ
İlan Sahibi
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
Kent
TÜRKİYE
İlan Türü
PERSONEL ALIMI
Resmî Gazete Yayım Tarihi
07.04.2023
Son müracaat Tarihi
15.04.2023
Eleman Sayısı
335
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 2023 YILI MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATINDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMINA İLİŞKİN SÖZLÜ SINAV DUYURUSU
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına gore 06/06/1978 tarihindeki ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş olan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde; Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı emrinde çalıştırılmak suretiyle aşağıdaki Ek-1/a ve Ek-l/b sayılı tablolarda adedi ve pozisyon unvanı belirtilen toplam 335 tane sözleşmeli personel alımı için 25-30 Nisan 2023 tarihleri içinde Ankara’da sözlü imtihan yapılacaktır.
ÖSYM tarafınca 2022 senesinde meydana getirilen Kamu Personel Seçme Imtihanı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan türünden minimum 60 ve üstünde KPSS puanı almış olmak kaydıyla, adayların tercih sıralamasına gore duyuru edilen pozisyon sayısının en fazla 4 katı aday değerlendirilmeye alınacaktır.
BAŞVURU ŞARTLARI
GENEL ŞARTLAR
1- 4/B sözleşmeli personel olarak başvuruda bulunacak adaylarda aşağıdaki şartlar aranır;
ç) Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
2- Sözlü sınavın yapıldığı senenin ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1988 tarihinden sonrasında doğanlar),
3- ÖSYM tarafınca 2022 senesinde meydana getirilen Kamu Personel Seçme Imtihanı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP3 ve ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan türünden minimum 60 ve üstünde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan, adayların yapmış oldukları tercih sıralamasına gore KPSS puan türü ve tercih edilen pozisyon unvanı esas alınmak suretiyle yapılacak olan KPSS puan sıralamasına gore duyuru edilen pozisyon sayısının 4 katı adayın içinde bulunmak,
4- Adaylar, başvuruda bulunurken ilanda belirtilen şartları taşımak kaydıyla en fazla 3 tane yer(merkez/taşra) ve/yada pozisyon unvanı için tercihte bulunabileceklerdir. Adayların başvurularının değerlendirilme işlemleri, yapmış oldukları tercih sıralaması göz önünde bulundurularak KPSS puanı en yüksek adaydan adım atmak suretiyle 4 katı aday arasına girebildikleri yalnız bir yer ve unvan için yapılacaktır.
2023-72-25-2023_4B_ilan_metniEKONOMİ HABERLERİ
01 Aralık 2023EKONOMİ HABERLERİ
01 Aralık 2023EKONOMİ HABERLERİ
01 Aralık 2023EKONOMİ HABERLERİ
01 Aralık 2023İŞ İLANLARI
01 Aralık 2023GÜNDEM
01 Aralık 2023GÜNDEM
01 Aralık 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.