Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünden Öğretim Üyesi Alım İlanı
İlan Sahibi
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Kent
İSTANBUL
Semt-Mahalle
İlan Türü
PERSONEL ALIMI
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI
Üniversitemiz Fakülteleri ve Enstitüsünde açık bulunan Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili maddeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki genel şartları ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ile Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Esasları uyarınca Profesör, Doçent (sürekli statüde) ve Doktor Öğretim Üyeleri alınacaktır.
* Profesör ekibine başvuracak adayların; özgeçmişlerini, lisansüstü tezlerini, bilimsel yayınlarını, kurultay ve konuşma tebliğlerini, bunlara meydana getirilen atıfların listesini, yönetimlerinde devam eden ve tamamlanan doktora ve yüksek lisans sav çalışmalarının listesini, verdiği derslerin listesini, yürüttüğü projelerin listesini ve araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkıları, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladıkları kaynaklar ve üstlendikleri yönetimsel görevler ile ilgili detayları kapsayan belgeleri içeren 1 tane USB ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Personel Daire Başkanlığı’na,
* Doçent ekibine başvuracak adayların; özgeçmişlerini, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’ndan alınmış doçentlik belgesini, lisansüstü tezlerini, bilimsel yayınlarını, kurultay ve konuşma tebliğlerini, bunlara meydana getirilen atıfların listesini, yönetimlerinde devam eden ve tamamlanan doktora ve yüksek lisans sav çalışmalarının listesini, verdiği derslerin listesini, yürüttüğü projelerin listesini ve araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkıları, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladıkları kaynaklar ve üstlendikleri yönetimsel görevler ile ilgili detayları kapsayan belgeleri içeren 1 tane USB ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Personel Daire Başkanlığı’na,
* Doktor Öğretim Üyesi ekibine başvuracak adayların ise; özgeçmişlerini, lisansüstü tezlerini, bilimsel emek verme ve yayınlarını, kurultay ve konuşma tebliğlerini, bunlara meydana getirilen atıfların listesini, verdiği derslerin listesini, var ise yönetmiş oldukları yüksek lisans ve doktora sav çalışmalarının listesini kapsayan belgeleri içeren 1 tane USB ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlığı’na başvurmaları duyurulur.
Üniversitemiz öğretim üyesi kadrolarına yapılacak ilk başvurularda yabancı dil koşuluna ilişkin olarak, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik”in 8. maddesinin 7. fıkrasında belirtilen şartlardan minimum birinin sağlandığına dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
BİRİMİ
BÖLÜMÜ
ANA BİLİM DALI
PROF.
DOÇ.
DR. ÖĞR.
ÜYESİ
ARANAN
NİTELİKLER
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü
–
Deprem Mühendisliği
1
–
–
(a)
Eğitim Fakültesi
Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi
Kimya Eğitimi
1
–
–
(b)
İktisadi ve İdari
Bilimler Fakültesi
Siyaset Bilimi ve Uluslararası
İlişkiler
Siyaset ve Sosyal
Bilimler
–
–
1
(c)
Fen – Edebiyat Fakültesi
Sosyoloji
Uygulamalı Sosyoloji
1
–
–
(d)
Moleküler Biyoloji ve Genetik
Moleküler Biyoloji
–
1
–
(e)
Felsefe
Sistematik Felsefe ve
Mantık
–
–
1
(f)
Çeviribilim
Çeviribilim
–
1
–
(g)
–
–
1
(h)
Mühendislik Fakültesi
Elektrik – Elektronik Mühendisliği
Elektrik Makinaları
1
–
–
(i)
Makine Mühendisliği
Mekanik
1
–
–
(j)
Endüstri Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
1
–
–
(k)
–
–
1
(l)
a) Doktora derecesini Deprem Mühendisliği alanında ve 2024 yılı QS, THE yada USNews dünya üniversiteler sıralamasında Mühendislik alanında ilk 100’de yer alan bir üniversiteden almış olmak; doçentlik ünvanını Deprem Mühendisliği yada İnşaat Mühendisliği alanında almış olmak ve SCIE tarafınca taranan Q1 kategorisindeki dergilerde güçlü yer hareketi modellemesi ve simülasyonları alanında yayını olmak.
b) Doktora derecesini Kimya Eğitimi alanında almış olmak; Doçentliğini Kimya Eğitimi alanında almış olmak ve SSCI tarafınca taranan Q1 kategorisindeki dergilerde kimya eğitiminde yayınlanma ve görselleştirme mevzularında yayını olmak.
c) Doktora derecesini Siyaset Bilimi yada ilgili bir alanda ve 2024 yılı QS, THE yada USNews dünya üniversiteler sıralamasında Siyaset bilimi alanında ilk 100’de yer alan bir üniversiteden almış olmak; SSCI tarafınca taranan dergilerde Ortadoğu siyaseti ve din-siyaset ilişkisi alanında yayını olmak.
d) Doktora derecesini Sosyoloji alanında ve 2024 yılı QS, THE yada USNews dünya üniversiteler sıralamasında Sosyoloji alanında ilk 100’de yer edinen bir üniversiteden almış olmak; doçentlik ünvanını politika sosyolojisi alanında almış olmak ve SSCI tarafınca taranan Q1 kategorisindeki dergilerde milliyetçilik, yurttaşlık, kamusal alan ve toplumsal hareketler alanlarında yayınları olmak.
e) Doktora derecesini Moleküler Biyoloji ve Genetik yada ilgili bir alanda ve 2024 yılı QS, THE yada USNews dünya üniversiteler sıralamasında Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında ilk 250’de yer edinen bir üniversiteden almış olmak; doçentlik ünvanını Biyoloji alanında almış olmak ve SCIE tarafınca taranan Q1 kategorisindeki dergilerde G-Protein kenetli reseptörler (GPCR), Sinyal iletim yolakları ve hesaplamalı biyoloji mevzularında yayını olmak.
f) Doktora derecesini Felsefe alanında ve 2024 yılı QS, THE yada USNews dünya üniversiteler sıralamasında felsefe, tarih yada tanrı bilim alanında ilk 100’de yer alan bir üniversiteden almış olmak; SSCI yada AHCI tarafınca taranan Q1 kategorisindeki dergilerde doğa ötesi ve din felsefesi alanlarında yayını olmak.
g) Doktora derecesini Çeviribilim alanında almış olmak; doçentlik ünvanını almış olduğu tarihten sonrasında SSCI tarafınca taranan Q1 kategorisindeki dergilerde tercüme ve kültür hafızası ve tercüme ve kent mevzularında yayını olmak.
h) Doktora derecesini Çeviribilim alanında almış olmak; SSCI tarafınca taranan Q1 yada Q2 kategorisindeki dergilerde dini ve ideolojik tercüme faaliyetleri alanında yayını olmak.
i) Doktora derecesini Elektrik-Elektronik Mühendisliği yada ilgili bir alanda almış olmak; doçentlik ünvanını Biyomühendislik alanında almış olmak ve SCIE tarafınca taranan Q1 kategorisindeki dergilerde güç sistemleri, robotik ve tıbbi görüntüleme alanlarında yayınları
olmak.
j) Doktora derecesini Makine Mühendisliği yada ilgili bir alanda ve 2024 yılı QS, THE yada USNews dünya üniversiteler sıralamasında Mühendislik alanında ilk 100’de yer alan bir üniversiteden almış olmak; doçentlik ünvanını Makine Mühendisliği alanında almış olmak ve SCIE tarafınca taranan Q1 kategorisindeki dergilerde deneysel katı mekaniği, görüntü temelli deformasyon ölçümleri ve mikromekanik alanlarında yayınları olmak.
k) Doktora derecesini Endüstri Mühendisliği yada ilgili bir alanda ve 2024 yılı QS, THE yada USNews dünya üniversiteler sıralamasında Mühendislik alanında ilk 250’de yer alan bir üniversiteden almış olmak; doçentlik ünvanını Üretim ve Operasyon Yönetimi alanında almış olmak ve SCIE tarafınca taranan Q1 kategorisindeki dergilerde endüstriyel sürdürülebilirlik ve sürdürülebilirlik analizi alanlarında yayınları olmak.
l) Doktora derecesini Endüstri Mühendisliği yada ilgili bir alanda ve 2024 yılı QS, THE yada USNews dünya üniversiteler sıralamasında Mühendislik alanında ilk 250’de yer alan bir üniversiteden almış olmak; SCIE tarafınca taranan Q1 kategorisindeki dergilerde eklemeli
imalat alanında yayınları olmak.
GÜNCEL
12 Ekim 2024GÜNCEL
12 Ekim 2024GÜNCEL
12 Ekim 2024GÜNCEL
12 Ekim 2024GÜNCEL
12 Ekim 2024GÜNCEL
12 Ekim 2024GÜNCEL
12 Ekim 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.