Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 programımız kapsamında ülkenin 81 vilayetinde 100 bin sosyal konutun da inşa sürecini başlatıyoruz. İnşallah yılbaşı itibarıyla temeli attıktan sonra azami 1 ila 1,5 yıl içinde konutları bitirip sahiplerine teslim edeceklerinin müjdesini verdi.
FİNANSAL ALTYAPI HAZIR
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yapılacak 100 Bin Sosyal Konut Projesinin temel amacı dar gelirli vatandaşları çok düşük maliyetle konut sahibi yapmak olduğunu ifade etti. Her yıl 100 bin konutu vatandaşlarımıza kazandıracak bu proje modelinin finansal altyapısını tamamladıklarını açıkladı.
YAPILACAK KONUTLARIN YATAY MİMARİYEYE UYGUN OLACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kentsel dönüşümde 2023 yılı hedefimiz 1,5 milyon konutun dönüşümünü sağlamak. Şehirlerimize gittik, tespitlerimizi yaptık.
81 ilimizde acil öncelikli dediğimiz 1,5 milyon konutun dönüşümünü başlattık ve bu çerçevede her yıl 300 bin konutu dönüştüreceğiz.
Bu konutların yüzde 15’ini Bakanlığımız Toplu Konut İdaresi eliyle yapacak, kalan konutları da belediyelerimize ve özel sektörümüze destek olmak suretiyle gerçekleştireceklerini ifade etti.
100 BİN SOSYAL KONUTUNUN İNŞAA TARİHİ
Murat Kurum, Sosyal konutların inşasına 2020 yılının ilk çeyreğinde başlayıp en kısa sürede tamamlamak istiyoruz. İnşallah bu projeyle, işçiden memura, ev hanımından esnafa milletimizin tüm kesimleri, özellikle de dar gelirli vatandaşlarımız, sabit taksit, düşük peşinat ve uzun vade imkanlarıyla ev sahibi olabilecekler.
EKONOMİ HABERLERİ
29 Kasım 2023EKONOMİ HABERLERİ
29 Kasım 2023EKONOMİ HABERLERİ
29 Kasım 2023EKONOMİ HABERLERİ
29 Kasım 2023İŞ İLANLARI
29 Kasım 2023GÜNDEM
29 Kasım 2023GÜNDEM
29 Kasım 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.