Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk Mayıs ayı işsizlik ödeneği ödeme tarihinin öne çekildiğini açıkladı. Söz konusu ödemeler PTT önünde yoğunlaşma yaşanmaması adına bu ödemeden yararlanacak vatandaşlara T.C. kimlik numarasının sonu 0-2-4 ile bitenler için bugünden itibaren, 6-8 ile bitenler için yarından itibaren PTT şubelerinden ödenecek.
Bakan Selçuk işsizlik ödeneği hakkında yaptığı açıklamasında salgın sürecinde vatandaşların kalabalık ortamlardan uzak durmaları için alınan önlemlerin devam ettiğini, vatandaşların evlerinden mümkün olduğunca az çıkmaları gerektiğini vurguladı.
Bakan Selçuk ayrıca “26 Nisan’a kadar IBAN numaralarını bildirmiş olan hak sahiplerinin ödemelerini banka hesabından alacağını aktaran Bakan Selçuk, “IBAN bilgisini kuruma bildirmeyen, hatalı bildiren veya IBAN'ı olmayan hak sahiplerinin de ödemeleri PTT şubeleri aracılığıyla yapılmaya devam edilecek” ifadelerine yer verdi.