Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Brezilya’da kamuoyuyla paylaşıldı. Raporda hiç kuşkusuzki dünyada her yıl 8 milyon insanın tütüne bağlı sağlık sorunları yüzünden hayatını kaybettiği gerçeğiydi. Peki ülkeler ne gibi önlemler alıyor. Dünya Sağlık Örgütü tütün kullanan kişilerin alışkanlıklaından kurtulması için, destek amaçlı telefon ve online üzerinden danışmanlık hizmeti sağlanması, ayrıca nikotin tedavilerinin de mali olarak desteklenmesi önerisinde bulundu.
TÜTÜN KULLANILMAMASI İÇİN SAĞLIKLI ADIMLAR ATAN ÜLKE TÜRKİYE;
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Brezilya’nın başkenti Rio de Janeiro’da açıkladığı Dünya Tütün Raporunda Türkiye’nin tütün tüketiminin azaltılması için DSÖ’nün tavsiye ettiği tüm önlemleri tam olarak uygulayan birinci ülke olduğu belirtildi. Tavsiyeleri yerine getiren ikinci ülke ise ) Brezilya oldu.
TÜTÜN KULLANILMASININ KONOMİDEKİ ETKİLERİ;
Dünya Tütün Raporuna göre, Avrupa bölgesine ilişkin istatistiklere göre Gürcistan’da erkeklerin yüzde 57’si, Almanya’da yüzde 29’u, İzlanda’da da yüzde 15,3’ü sigara içiyor. DSÖ, tütünün yakmak yerine ısıtılarak tüketildiği elektronik sigara gibi ürünlerin de sağlığa zararlı olduğu konusunda uyardı.
Tütün kullanımının neden olduğu sağlık giderleri ve iş göremezlik raporları nedeniyle tütünün ekonomide yol açtığı kayıp ise 1 trilyon 400 milyar doları buluyor.
EKONOMİ HABERLERİ
29 Kasım 2023EKONOMİ HABERLERİ
29 Kasım 2023EKONOMİ HABERLERİ
29 Kasım 2023EKONOMİ HABERLERİ
29 Kasım 2023İŞ İLANLARI
29 Kasım 2023GÜNDEM
29 Kasım 2023GÜNDEM
29 Kasım 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.