Meclis Genel Kurulu’nda bugünden itibaren ele alınmaya başlanacak olan Askerlik yasa teklifinin komisyondan geçen halinde bazı değişiklikler olabilir. AK Parti, teklifin görüşmeleri öncesi siyasi partiler ile temas kurdu. AK Parti’li kurmaylar, CHP ve İYİ Parti grup başkanvekilleriyle görüştü.
CHP özellikle 45. Maddeye itiraz ediyor peki, nedir bu 45. Madde bu madde ile Cumhurbaşkanı’na bazı kişilere askerden muafiyet verme yetkisine onay vermekte. Bu madde de Cumhurbaşkanı ibaresi yerine Genelkurmay Başkanı’nın teklifi, Milli Güvenlik Kurulu’nun kararı cümlesinin eklenmesini istedi. Ayrıca CHP askerliğini altı ay daha uzatanlara tanınan TOKİ’den öncelikle ev alma hakkının şehit ailelerine de verilmesini istiyor.
Bunun yanı sıra CHP asker ihtiyacı tamamlandıktan sonra bedelli askerliğin devreye girmesini istedi.
AKP kurmayları yeni askerlik sistemi ile ilgili değerlendirmelerini kapalı grup toplantısında da ele alacaklar, bu kapalı grup sonrasında kanun teklifinin bazı maddelerinde değişiklikler yapılması beklenmekte.
EKONOMİ HABERLERİ
23 Eylül 2023EKONOMİ HABERLERİ
23 Eylül 2023EKONOMİ HABERLERİ
23 Eylül 2023EKONOMİ HABERLERİ
23 Eylül 2023İŞ İLANLARI
23 Eylül 2023GÜNDEM
23 Eylül 2023GÜNDEM
23 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve üyelik sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.